Gå til indhold

Rejse og ophold

Ambassadens og generalkonsulatets borgerserviceafdelinger i Ankara og Istanbul samt de honorære konsulater i Alanya, Antalya, Izmir, Marmaris, Mersin, Gaziantep og Baku står til rådighed for danske statsborgere og borgere med fast bopæl i Danmark under deres ophold i Tyrkiet og Azerbaijan.

Vi anbefaler, at du først besøger Udenrigsministeriets Borgerservice hjemmeside, hvor der gives generelle oplysninger vedrørende borgerservice. Herefter kan du søge efter specifikke oplysninger på denne hjemmeside.

Borgerservice står til rådighed for danske borgere og udlændinge med fast ophold i Danmark i tilfælde af dødsfald, sygdom, ulykker, tyveri, fængsling m.v. Vi kan også assistere danske statsborgere med pasudstedelse samt råd og vejledning i en lang række andre forhold som f.eks. rejsesygeforsikring, vaccinationer, rejsevejledning, kørekort, køb og salg af ejendom og advokatbistand. Der skal som udgangspunkt betales et gebyr for repræsentationernes bistand.

Repræsentationerne kan ikke betale udgifter i forbindelse med danske statsborgeres nødsituationer i udlandet.

Visumansøgningscentrene i hhv. Ankara, Izmir, Antalya og Istanbul står til rådighed for tyrkiske statsborgere, som ønsker at søge om visum, opholdstilladelse eller tilbagerejsetilladelse til Danmark.

Har du yderligere spørgsmål angående indrejse, ophold og udrejse fra Tyrkiet, kan du kontakte den tyrkiske hotline for udlændinge på + 90 312 157 11 22. Centret har åbent 24/7 og personalet taler engelsk.