Gå til indhold

FAQ

Gyldighed af pas ved indrejse i Tyrkiet

Et dansk pas skal være gyldigt i mindst 150 dage (ca. 5 måneder) fra indrejsedagen i Tyrkiet. Hvis passet er gyldigt i kortere tid, vil man blive afvist ved ankomsten til Tyrkiet – og returneret med førstafgående fly til Danmark.

Ophold i Tyrkiet

Hvis du skal opholde dig i Tyrkiet i mere end 90 dage inden for en periode på 180 dage, skal du som udgangspunkt have en tyrkisk opholdstilladelse. Du kan læse mere om regler og procedurer herfor på ambassadens hjemmeside.

Rejsevejledning 

For råd og vejledning vedrørende sikkerhedssituationen i Tyrkiet henvises til Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyrkiet, der løbende opdateres. Find rejsevejledningen for Tyrkiet her.

Ambassaden kan ikke nuancere eller specificere rejsevejledningen yderligere, idet den er en generel vurdering af sikkerhedssituationen og de trusler/risici, danske statsborgere kan blive udsat for.

Danske rejsende opfordres til at tilmelde sig den såkaldte danskerliste under deres ophold i Tyrkiet. Du kommer på Danskerlisten ved at hente vores gratis app “Rejseklar” i app store eller google play. Du skal herefter oplyse dit navn, telefonnummer, e-mail, rejsens varighed og land i fanebladet “Danskerlisten” for at blive tilmeldt. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen.