Gå til indhold

Børnebortførelser

Kontakt dansk politi, hvis du har brug for akut hjælp. Haster det ikke, kan du kontakte Koordinationsenheden for Børnebortførelser.
  • Akut hjælp: Ring 114 (dansk politi)

  • Ikke-hastende hjælp: Ring 40 50 50 26 (Koordinationsenheden)

Er du bange for, at dit barn er ved at blive bortført til udlandet, og har du brug for hurtig hjælp, kan du kontakte dansk politi. Det kræver, at du har del i forældremyndigheden over barnet.

Hvis den anden forælder er ved at tage dit barn med til udlandet kan politiet i nogle tilfælde fysisk forhindre, at barnet forlader landet. Også hvis dit barn allerede er bortført, og du får brug for hurtig hjælp, kan du kontakte politiet.

Er dit behov for hjælp ikke hastende, kan du tage kontakt til Koordinationsenheden for Børnebortførelser. Det kan for eksempel være, at du har del i forældremyndigheden og mener, at den anden forælder har bragt jeres fælles barn ud af landet uden dit samtykke eller ulovligt tilbageholder jeres barn i udlandet.

Efter at de indledende skridt er taget i Danmark, jf. Koordinationsenhedens anbefalinger i en konkret sag, kan Udenrigsministeriets og ambassadens praktiske bistand omfatte en række skridt.

Der er dog grænser for, hvad Udenrigsministeriet og ambassaden kan gøre.

Læs mere på Udenrigsministeriets Borgerservice hjemmeside.