Spring til indhold

Tilbagerejsetilladelse til Danmark

Vær venligst opmærksom på, at i visse tilfælde skal udlændinge, der opholder sig i Danmark, have en tilbagerejsetilladelse gældende for både voksne og børn. Dette skal der ansøges om inden afrejse fra Danmark, såfremt der ønskes garanti for at kunne rejse tilbage til Danmark på det planlagte tidspunkt.

For ansøgning om tilbagerejsetilladelse kræves der personligt fremmøde VFS Global. Kontorer samt åbningstider for VFS Global kan findes her 

Ambassaden anbefaler ansøgerne at søge om tilbagerejsetilladelse i god tid, da der – specielt i sommerperioderne – kan være travlt i Udlændingestyrelsen, som behandler ansøgningen og giver ambassaden den relevante bemyndigelse. Der kan påregnes en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på ca. 3-5 dage.

Fra den 1. juli 2019 indfører Udenrigsministeriet inkl. alle danske ambassader online betaling for ambassadens gebyr for ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse. Gebyret til ambassaden skal betales via dette link https://dys.um.dk/permit/

Kvitteringen for betalingen skal afleveres hos det visumansøgningscenter (VFS), hvor man ligeledes afleverer sit pas, relevante dokumenter og afgiver biometri. Bemærk venligst, at der for opholds- og arbejdstilladelse skal betales tre gebyrer:
1) Gebyr til enten Udlændingestyrelsen eller Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI),
2) gebyr til den danske ambassade (via dette link https://dys.um.dk/permit/ )
3) gebyr til det det danske visumansøgningscenter (VFS)

For evt. spørgsmål om tilbagerejsetilladelse henvises til Udlændingestyrelsen.

Der skal medbringes følgende:

  • Korrekt udfyldt formular: Ansøgning om tilbagerejsetilladelse.
  • 2 stk. vellignende pasfotos: farvefoto med lys baggrund, taget forfra og på 3,5 x 4,5 cm. Ansigtets hovedtræk skal fremgå tydeligt på fotoet: dvs. hageparti, kæbeben, kindben, pande (i et sådant omfang, at ansigtsformen fremgår), næse, øjne, øjenbryn og mund.
  • Gyldigt pas, som skal være gyldigt mindst tre måneder efter den ønskede indrejse i Danmark
  • Flybillet eller anden dokumentation for tilbagerejsen
  • Gult sygesikringkort
  • Ansøgningsgebyr: Se gebyrlisten.
  • Obs: Børn under 18 år skal selv være til stede ved ansøgningen sammen med værge.

Nærmere information om tilbagerejsetilladelser findes på Udlændingestyrelsens hjemmeside.