Spring til indhold

Ansøgning om visum for ikke-tyrkiske statsborgere

I en række lande hvor Danmark ikke selv har en viseringsberettiget repræsentation, kan der indgås en repræsentationsaftale med et andet Schengen-land. Det betyder, at der vil kunne indgives ansøgning om visum hos det pågældende Schengen-land med Danmark som destination. Repræsentationsaftaler omfatter normalt kun visumansøgninger.

Visa operations
Visa operations are limited due to the current restrictions on entry into Denmark. You can hand in a visa application if you have to travel to Denmark before 31 August 2020 and have a worthy purpose for entering Denmark. Applications for business visas can be handed in 6 months prior to the planned trip. Read more about what constitutes a worthy purpose on the website of the Danish Police.
 
Please contact the embassy if you wish to hand in a visa application.

En repræsentationsaftale skal betragtes som et tilbud til ansøgerne i de lande, hvor Danmark ikke selv har en viseringsberettiget repræsentation, og det udelukker derfor ikke, at der kan søges via en dansk viseringsberettiget repræsentation, såfremt man ønsker, at Danmark skal behandle ansøgningen. Et afslag fra et andet Schengen-land medfører ikke automatisk, at også Udlændingestyrelsen vil give afslag. Det er en forudsætning, at ansøgeren opholder sig lovligt ophold i ansøgningslandet og kan begrunde, hvorfor ansøgningen ikke er indgivet i hjemlandet.

Der er ikke indgået repræsentationsaftaler i hhv. Irak og Syrien.

Listen over indleveringsteder vedr. visum og opholdsansøgninger samt repræsentationsaftaler findes kun på engelsk her.