Spring til indhold

Facebookgruppe: Danskere Globalt 

Er du strandet uden for Danmarks grænser – eller er du udlandsdansker, der gerne vil hjælpe andre danskere i en svær situation?

Vi er i kontakt med mange rejsende, der står i en svær situation i udlandet, og som ikke kan komme hjem til Danmark. Heldigvis har vi også hørt fra mange danskere, som bor fast i udlandet, og som gerne vil hjælpe.

Udenrigsministeriet har oprettet facebookgruppe, der skal hjælpe danskere i udlandet til at støtte op om hinanden. Her kan fastboende rådgive og hjælpe de rejsende og rejsende kan finde hinanden og dele erfaringer.

Danskerne har under den igangværende krise vist stort samfundssind, og det gælder også uden for Danmarks grænser. Det kan vi se på de mange henvendelser, vi har fået fra udlandsdanskere, som gerne vil hjælpe landsmænd med fx indkvartering. Det samfundssind skal have en platform, og derfor har vi lavet facebookgruppen.

Facebookgruppen er et supplement til den indsats, der allerede foregår i Udenrigsministeriet og på ambassaderne og som naturligvis vil fortsætte.

Står du i akut nød eller har specifikke spørgsmål til Udenrigsministeriet, kan du skrive til bbb@um.dk eller ringe 33 92 11 12 (der er åbent for henvendelser 24/7). Husk desuden, at ambassaden i Ankara ekstraordinært kan kontaktes alle hverdage og i weekenden i tidsrummet 8:00 - 18:00.
Meld dig ind i gruppen her.