Spring til indhold

Rejse og ophold

Ambassadens og Generalkonsulatets borgerserviceafdelinger i Ankara og Istanbul samt de honorære konsulater i Alanya, Antalya, Izmir, Marmaris, Mersin og Baku står til rådighed for danske og tyrkiske borgere i Tyrkiet og Azerbaijan.

Vi anbefaler, at du først besøger Udenrigsministeriets Borgerservice hjemmeside, hvor der gives generelle oplysninger vedrørende borgerservice. Herefter kan du søge efter specifikke oplysninger på denne hjemmeside.

Borgerservice står til rådighed for danske borgere og udlændinge med fast ophold i Danmark i tilfælde af dødsfald, sygdom, ulykker, tyveri, fængsling m.v. Vi kan også assistere danske statsborgere med pasudstedelse samt råd og vejledning i en lang række andre forhold som f.eks. rejsesygeforsikring, vaccinationer, rejsevejledning, kørekort, køb og salg af ejendom og advokatbistand. Der skal som udgangspunkt betales et gebyr for repræsentationernes bistand.

Repræsentationerne kan ikke betale udgifter i forbindelse med danske statsborgeres nødsituationer i udlandet.

Visumansøgningscentrene i Ankara og Istanbul står til rådighed for tyrkiske statsborgere, som ønsker at søge om visum, opholdstilladelse eller tilbagerejsetilladelse til Danmark.

Har du yderligere spørgsmål angående indrejse, ophold og udrejse fra Tyrkiet, kan du kontakte det tyrkiske kommunikationscenter for udlændinge på + 90 157 11 22. Centeret har åbent 24/7 og taler engelsk.